Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Zeeland in zicht met de ZeelandScan

10 janDemografie, Sociaal beleid, Zorg & WelzijnIn opdracht van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten heeft Panteia een evaluatie onderzoek gedaan naar de ZeelandScan.

De ZeelandScan is eind 2016 geïntroduceerd en betreft een website waarin onderzoeksgegevens over de Zeeuwse bevolking zijn gebundeld en met behulp van infographics inzichtelijk gemaakt. Tot op wijkniveau kan zo informatie worden verkregen over de samenstelling van de bevolking en allerlei factoren die van invloed zijn op het welzijn van de inwoners, met name op het sociale domein en als het gaat om de zorg. De website is vooral bedoeld als bron van sturingsinformatie voor beleidsmakers en voor iedereen toegankelijk.

Doel van het onderzoek was om reeds in een vroeg stadium (ruim een half jaar na introductie) duidelijkheid te verkrijgen over wat er goed gaat en waar eventueel bijsturing nodig is. De evaluatie betrof niet alleen de website zelf, maar ook de samenwerking van de partijen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de website.

Meer informatieVBO lid: Panteia


Terug
Copyright © 2012 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin