Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Gebruikers en inzet van bestelauto’s in Nederland

07 aprMobiliteit en transportDe Topsector Logistiek publiceert vandaag de eindresultaten van de studie “Gebruikers en Inzet van Bestelauto’s in Nederland”. De studie werd uitgevoerd door een consortium bestaande uit de onderzoeksbureaus Buck, CE Delft, Districon, Panteia en TNO.

Het onderzoek is geïnitieerd door Connekt namens de Topsector Logistiek en geeft gedetailleerd inzicht in de gebruikers en inzet van de ca. 876.000 bestelauto’s in Nederland.

Dit onderzoek heeft als doel om breed in kaart te brengen hoe het bestelautobestand in Nederland er uitziet, welke ontwikkelingen hier de laatste jaren in geweest zijn en hoe Nederlandse bedrijven en zzp’ers de bestelauto inzetten voor hun dagelijkse werkzaamheden. Hierbij is er specifieke aandacht voor de vraag op welke wijze verschillende typen bestelauto’s (op basis van leeftijd en grootte) worden ingezet voor verschillende activiteiten. Een belangrijk afgeleid doel van het onderzoek is het beoordelen van het waarheidsgehalte van een aantal ‘mythes’ die er in Nederland over (de inzet van) bestelauto’s bestaat.


Meer informatie


VBO lid: Panteia


Terug
Copyright © 2012 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin