Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Training Sport en Gedrag: levenslessen voor risicojongeren

12 junJeugd, Sociaal beleid, SportAanzienlijk maatschappelijk effect

Met de Training Sport en Gedrag beogen de KNVB en Halt jeugdvoetballers, die zich op het veld hebben misdragen, bewuster te maken van hun eigen emoties en (wan)gedrag en de gevolgen daarvan voor het slachtoffer en de omgeving. In de training leren de jongeren triggers beter te herkennen, kritieke situaties beter te doorzien en zich daarin handiger op te stellen. Voetbal vormt het aangrijpingspunt, maar het doel is om bij te dragen aan pro-socialer gedrag op het veld én daarbuiten.

DSP-groep monitort deze experimentele aanpak vanaf het eerste uur. Het monitoronderzoek maakt duidelijk dat de Training Sport en Gedrag aanzienlijk maatschappelijk effect sorteert.

De onderzoekers van DSP-groep hebben in het rapport ‘Evaluatie Training Sport & Gedrag I & II: 2016-2017’ de kritische succesfactoren en verbeterpunten benoemd. Verder doen zij tien aanbevelingen, zoals het zeker vervolgen van de training, de training strikter opleggen en een individuelere aanpak, waarbij ruimte en tijd wordt gegeven om de individuele leerpunten in de praktijk te kunnen brengen.

Meer informatie


VBO lid: DSP-groep


Terug
Copyright © 2012 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin