Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Training Implementatie van data science binnen de overheid

18 meiUtrecht - Samen met het Erasmus Centre for Data Science and Business Analytics organiseert ScienceWorks op 18, 25 mei en 1 juni de training course ‘Implementatie van data science binnen de overheid’.


Het effectief interpreteren en programmeren van datasets binnen de overheid

Data zijn de nieuwe beleidsinstrumenten voor de overheid. Het aantal publieke datasets groeit exponentieel en ook de datasets zelf groeien in omvang. Ze bieden uitdagende mogelijkheden om doelmatiger en inventiever beleid te maken. Als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn, is inzicht in de nieuwste technieken voor data-analyse noodzakelijk. Wanneer u als informatiemanager, data-scientist of statisticus de grenzen van de huidige mogelijkheden wilt verkennen, biedt deze training course daarvoor de gelegenheid.

Deze training course is speciaal bedoeld voor hen die zelf al werken met data binnen de overheid. Parallel hieraan loopt een driedaagse training course voor beleidsmakers en beleidsonderzoekers die zich wel bezighouden met data en beleidsontwikkeling, maar zelf geen voorspellende modellen bouwen (in samenwerking met Leiden Centre of Data Science).beide training courses vindt interactie plaats.

Deze training course is als volgt ingericht:
Dag 1: Nieuwe technieken voor data science en programmeren met R
Dag 2: Algoritmen, toepassingen in beleidscontext en voorspellen met modelleren
Dag 3: Do’s en don’ts voor data scientists binnen de overheid en afronden van de case study

VBO-leden kunnen deelnemen tegen gereduceerd tarief.

Meer informatie en aanmelden


Terug
Copyright © 2012 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin