Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Training Effectieve beleidsontwikkeling met data science

18 meiUtrecht - Samen met het Leiden Centre of Data Science organiseert ScienceWorks op 18, 25 mei en 1 juni de training course 'Effectieve Beleidsontwikkeling met data science'.

Hoe data science kan bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe inzichten en het sneller analyseren van beleidsinformatie.

Onderbouwing van beleid is een proces dat steeds meer mogelijkheden biedt. Data spelen daarin een cruciale rol. De technieken om data te analyseren en in te zetten voor beleidsontwikkeling worden steeds geavanceerder en dat vraagt van beleidsmakers inzichten in de allernieuwste mogelijkheden. Tevens moet daarbij bekend zijn onder welke randvoorwaarden deze kunnen en mogen worden ingezet. Rekening moet worden gehouden met de inwerkingtreding van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) op 25 mei dit jaar.

De training course is gericht op beleidsmakers, beleidsonderzoekers, kennis- en informatiemanagers. De training is als volgt ingericht:
Dag 1: Mogelijkheden van data science en experimenteren in een beleidsomgeving
Dag 2: Beleidsmatige randvoorwaarden en de mogelijkheden van CBS-data
Dag 3: Data-analyse voor beleidsmakers en afronden van de case study

Parallel hieraan loopt een driedaagse training course voor data scientists en statistici die data daadwerkelijk bewerken. Tussen beide training courses vindt interactie plaats.

De Vereniging voor Beleidsonderzoek VBO is een van de samenwerkende partners voor deze course. VBO-leden kunnen deelnemen tegen gereduceerd tarief.

Meer informatie en aanmeldenTerug
Copyright © 2012 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin